Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Maaseutu Maistuu - Visavuoren museon ja Voipaalan taidekeskuksen kahvilamiljöissä on virikkeitä kaikille aisteille – Maaseutu Maistuu palvelee nyt lounain ja leivonnaisin kahdessa kohteessa

– Kesää ja kahvilavieraita odotetaan jo. Palvelemme nyt kahdessa keskenään hyvin erilaisessa kohteessa, mistä olemme enemmän kuin innoissamme, Maaseutu Maistuu Oy:n yrittäjä Heli Parikka-Makkonen sanoo. Maaseutu Maistuu laajensi toimintaansa Visavuoreen , vanhan valimon museokahvilaan. Taiteilija Emil Wikströmin taidekodin historiallisessa miljöössä kesävieraiden aisteja hivellään niin kauneudella kuin mauilla. – Sekä Voipaalan taidekeskuksen  että Visavuoren museon alueilla on ihan valtavasti nähtävää. Kahvilat ovat sitten kirsikat upeiden nähtävyyskakkujen päällä, Parikka-Makkonen kuvailee. Erikoiskahviloiden monopoli Sääksmäellä Visavuoren valimokahvila aukeaa toukokuun alussa jälleen yleisölle. Suunnitteilla on muun muassa teemaviikonloppuja museokahvilaan. – Asiakkaita kuunnellaan ja samalla etsitään meidän omaa juttua palvelutarjonnassa. Edellisen yrittäjän lanseeraamaa suosittua vohvelikahvilaa jatketaan. Kahvilassa on hengettäret, jotka saavat luoda kahvilaan omanlaisensa tunnelman. Kansallisromanttisissa tunnelmissa historia saa näkyä ja maistua. Taiteilija Emil Wikströmin vaimo Alice oli innokas puutarhuri. – Hän esimerkiksi kasvatti kasvihuoneessaan aprikoosia. Haluammekin ammentaa alueen historiasta ja tarjota asiakkaille makuelämyksiä, jotka ovat samalla makumatkoja menneisyyteen. Koukkaa kolmostieltä Voipaalan kartanossa on tarjolla kevätbrunssi toukokuun loppuun asti. Kesällä matkaajien kannattaa himmata kaasujalkaa, kun hyvät opasteet kolmostiellä neuvovat Visavuoreen ja Voipaalaan. Tauolla saa reissajan vatsan kylläiseksi. – Tarjoamme kevyttä keitto- tai laatikkoruokaa lounaaksi kummassakin kahvilassa. Tyhjin käsin ei Maaseutu Maistuu Oy:n kahviloista tarvitse lähteä. Makeita ja suolaisia leipomotuotteita voi ostaa mukaan. ­– Sataprosenttinen ruisleipä on asiakkaiden kestosuosikki. Kevään ajan olemme kesyttäneet uutta hapanjuurta, ja Hapanjuuri Hermanni -leipä tulee myyntiin kesäksi, yrittäjä lupaa.   Tervetuloa nauttimaan! Kahvilat palvelevat kesäkautena: Visavuoressa kesä–elokuussa joka päivä 11–18 Voipaalassa kesä–elokuussa ti–su 11–18   • Kaalipiirakka. Lihaton versio on ikisuosikki. • Juustokakut. Jokainen maku vie kielen mennessään. • Budapest-leivokset. Vuosi vuodelta tykätyt.   Tutustu kohteisiin Maaseutu Maistuu