Ladataan
Uutiset Koronavirus Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Live

Ravintoloiden avaaminen tuo kaivattua helpotusta, vaikka moni yrittäjä on edelleen vakavan paikan edessä

Ravintolat saivat tiistaina tiedon, jota on odotettu pitkään. Kesäkuun alusta alkaen ovet voi avata, ja ravintolat voivat olla auki kello 6–23. Sisään voi ottaa noin puolet normaalista asiakasmääristä, eikä asiakkaita tai seurueita saa asettaa liian lähelle toisiaan. Tarkkoja metrimääriä asiakkaiden välille ei kuitenkaan säädetä. Pintojen ja esineiden puhdistamisesta on luonnollisesti huolehdittava tarkasti. Ruokaravintoloille tämä kuulostaa helpotukselta, mutta pub-tyyppisille paikoille aikainen kiinnimeno on ongelmallista. Niille kuitenkin tuo toivottavasti helpotusta se, että asiakasmäärän rajaaminen noin puoleen ei koske terasseja. Haastattelimme Valkeakoskella neljää ravintoloitsijaa, joiden kaikkien yrityksellä on iso terassi. Ravintolat ja terassit ovat aukeamassa, mutta lomautuksia tuskin pystytään kattavasti purkamaan. Tällä hetkellä voi ravintoloiden kannalta toivoa vain, että koronaepidemia pysyy aisoissa ja ravintoloiden toimintaa voidaan vapauttaa pian jo lisää. Tämä vaatii tietenkin sen, että kaikki jaksavat noudattaa vielä voimassa olevia rajoituksia. Joka tapauksessa on hyvä, että asiaan saatiin nyt varmistettu tieto. Ravintolat voivat alkaa järjestellä toimintaansa uusien ehtojen mukaiseksi. Terasseilla on merkitystä, sillä ne ovat iso osa kaupunkilaisten viihtyvyyttä ja kaupunkikuvaa myös Valkeakoskella. Samalla ravintola-alan asteittainen avaaminen on kaikille meille merkki siitä, että menemme askel askeleelta kohti normaalia aikaa.