Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Tulospalvelu

5 ruokaa, jotka eivät kuulu jääkaappiin

1. Tomaatit Kylmyys tekee hallaa tomaattien makealle maulle ja estää niiden kypsymisen entistä maukkaammiksi. Tomaatit on parasta säilyttää huoneenlämmössä, mieluiten pimeässä, kuten paperipussissa. 2. Oliiviöljy Oliiviöljy ei mene jääkaapissa pilalle, mutta se muuttuu kiteiseksi, mikä hankaloittaa sen käyttöä. Öljy säilyy mainiosti huoneenlämmössä avattunakin, mutta yli 25 asteen lämpötilassa sitä ei kannata säilyttää. Huoneenlämmössä säilytettyä öljyä on helppo käyttää. 3. Basilika Tuore basilika on herkkä paleltumaan, eikä yrttiruukkua kannata siksi koskaan laittaa jääkaappiin. Tuore basilika pysyy parhaimmillaan huoneenlämmössä säilytettynä. Sama koskee sitruunamelissaa. Kastelu pidentää yrtin ikää, ja etenkin basilika kaipaa runsaasti vettä. 4. Avokado Avokadot ovat kaupasta ostettaessa usein vielä raakoja, siksi hedelmät kannattaa jättää huoneenlämpöön kypsymään. Jääkaapissa avokadot jäävät koviksi ja käyttökelvottomiksi. 5. Kurkku Optimaalisin säilytyspaikka kurkulle olisi viileäkaappi, mutta kurkku pysyy hyvänä myös huoneenlämmössä, jolloin se säilyttää makunsa paremmin kuin jääkaapissa säilytettynä. Jääkaapissa kurkku paleltuu herkästi ja menettää nopeasti napakkuutensa.