Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Tee joulunajan ihana jälkiruoka päärynästä ja pähkinöistä – Tämä juustokakku vie kielen mennessään

Jälkiruokana toimii päärynäjuustokakku. Joulunaikaan usein syödään paljon makeaa, suklaata ja muuta täyttävää. Tämä juustokakku on kevyt ja raikas. Pohja: 200 gr piparkakkuja 100 gr voita Täyte: 3 tlk säilykepäärynää 3 rasiaa (kevyt) maustamatonta tuorejuustoa 2 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria 5 liivatelehteä 2 rkl tuoreen sitruunan mehua  Koristeluun: 1 tlk säilykepäärynää suolattomia pistaasipähkinöitä tai muita pähkinöitä Sulata ensin voi varovasti esimerkiksi hellalla kattilassa tai mikrossa. Hienonna piparkakut esimerkiksi tehosekoittimen terällä tai muovipussissa painellen. Voit myös käyttää hienontamisessa lihanuijaa, niin saat piparit nopeammin pieneksi hakkelukseksi muovipussissa. Sekoita piparimuruseos yhteen sulatetun voin kanssa. Pohjusta 24 cm irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele voi-piparkakkuseos pohjalle. Valuta päärynät ja soseuta ne sauvasekoittimella. Yhdistä muut täytteen ainekset paitsi liivate, ja sekoita tasaiseksi.  Lisää viimeiseksi täytteen joukkoon liivate. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta sitruunamehutilkka nopeasti kattilassa ja liuota liivatteet sitten kiehuvan kuumaan sitruunamehutilkkaan. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte piparkakkupohjalle, peitä vuoka esimerkiksi kelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristelu: Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Viipaloi valutetut päärynänpuolikkaat. Koristele kakku viipaleilla mielesi mukaan. Ripottele päälle hiukan rouhittua pistaasipähkinää tai muuta haluamaasi pähkinää.